VISA lahjakortti

VISA lahjakortti on ns. prepaid luottokortti, jossa lataat rahaa kortille, ja lahjan vastaanottaja voi käyttää tämän summan ostoksiinsa kaikissa myyntipaikoissa (myös netissä), jotka hyväksyvät myös VISA Debit kortin.

Käytännössä prepaid luottokortti on lahjakorttina tyylikkämpi tapa antaa rahaa, kuin vaikkapa käteisen laittaminen kirjekuoreen.

Samaan tapaan lahjan saaja voi käyttää prepaid kortilla olevat rahat juuri niihin ostoksiin mitä hän haluaa.

Vertailukohtana esimerkiksi lahjakortti vain yhteen liikkeeseen rajoittaisi tätä lahjan valinnanvapautta huomattavasti, eikä lahjansaaja olisi yhtä tyytyväinen.

VISA lahjakortti

VISA prepaid lahjakortti on reaaliaikainen maksukortti, jossa lataat kortin arvotille ensin rahaa.

Lahjansaaja käyttää sitten kortissa olevat varat jossakin niistä miljoonista paikoista, missä VISA hyväksytään maksuvälineeksi: netissä, puhelimen kautta tehdyissä ostoksissa, tai käymällä henkilökohtaisesti myymälässä.

Koska kyseessä on normaalitoiminen prepaid maksukortti, lahjansaaja voi nostaa rahat myös käteiseksi käteisautomaatin kautta.

Jos mietit viime hetken lahjaa, prepaid lahjakortti on erinomainen, tyylikäs vaihtoehto, sillä se toimitetaan välittömästi, ja kortti on heti käyttövalmis.

Jos lahjakortilla oleva summa on pienempi kuin mitä lahjansaaja haluaa ostaa, hän voi maksaa erotuksen käteisenä tai toisella käteiskortilla / luottokortilla.

Saldokysely VISA prepaid lahjakorttien suhteen tapahtuu normaalisti käyttämällä kortin myöntäneen tahon nettisivustoa, tai soittamalla heidän asiakaspalveluunsa.

Suomessa prepaid lahjakorttien myöntämiseen on erikoistunut kotimainen Aktia pankki.

Aktian prepaid lahjakortit ovat tosin MasterCard-merkkisiä, mutta toimivat käytännössä samaan tapaan kuin VISA:n vastaavat prepaid lahjakortit.