VISA asiakaspalvelu

VISA asiakaspalvelu numeroihin kuuluvat kortin sinulle myöntäneen pankin asiakaspalvelu sekä maksuliikennettä hoitava Nets Oy (entinen Luottokunta).

VISA luottokorttia käytettäessä eteen saattaa tulla useita erilaisia tilanteita, joissa sinun tarvitsee olla yhteydessä kortin asiakaspalveluun.

Useissa tapauksissa voit ottaa yhteyttä joko suoraan pankkisi asiakaspalveluun, tai vaihtoehtoisesti VISA:n Suomen maksuliikenteen hoitajaan, Nets Oy:hyn.

Alla on Nets Oy:n antamat ohjeet ja asiakaspalvelun puhelinnumerot yleisimpiä Visaan liittyviä ongelmatilanteita varten.

Luottokorttisi on kadonnut / varastettu

Kun sinulle myönnetään luottokortti rahoituslaitoksen tai pankin toimesta, saat ohjeet mitä tehdä, jos korttisi katoaa tai se varastetaan. Näihin ohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen ja niiden palvelunumerot kannattaa laittaa ylös varmaan paikkaan.

Korttisi kadotessa / sen joutuessa varastetuksi, sinun tulee toimia nopeasti, ilmoittaen tapahtumasta heti Nets Oy:n korttien sulkupalveluun:

  • kotimaassa 020 333
  • ulkomailta +358 20 333 (Nets Oy listaa nettisivuillaan myös vaihtoehtoisena numerona ulkomailta +358 800 1 2400)

Sulkupalvelunumerot ovat avoinna 24 h vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.

Kun olet hoitanut kortin katoamisen ilmoittamisen sulkupalveluun, sinun kannattaa tarkistaa korttitapahtumasi joko verkkopankistasi (mikäli sen ominaisuuksiin kuuluu Visa-kortin tapahtumakysely) tai vaihtoehtoisesti soittamalla Nets Oy:n Visa-asiakaspalveluun.

Ota huomioon näitä tapahtumia arvioidessasi että kortilla tehdyt tapahtumat kirjautuvat muutaman päivän viiveellä.

Virheellisiä korttitapahtumia korttitililläsi

Mikäli huomaat VISA korttisi tilillä virheellisiä tapahtumia, saat ne korjattua olemalla yhteydessä korttisi myöntäneeseen pankkiin ja sen asiakaspalveluun, tai vaihtoehtoisesti Nets Oy:n asiakaspalveluun.

Nets Oy:n verkkosivuilta löytyy oikaisupyyntöä varten kirjallinen, printattava lomake.

Jotta voisit oikaista virheelliset korttitapahtumat mahdollisimman vaivattomasti, sinun kannattaa:

  • tarkastaa VISA tapahtumat aina heti laskun saatuasi
  • säilyttää korttitositteet laskun tarkastamiseen saakka
  • ottaa yhteyden Visa-asiakaspalveluun heti, jos löydät laskulta epäselvän tai ylimääräisen veloituksen (huomioi kuitenkin, että laskulla näkyvä veloittajan nimi ei usein vastaa asiointiliikkeen nimeä)

Nets Oy:n peruspalvelu VISA-korttien suhteen toimii numerossa (09) 6964 603, joka on avoinna ma-pe 8-20.

Haluat muuttaa VISA luottokorttisi luottorajaa

Muutoksia VISA kortistasi löytyvään luottorajaan tekee aina se taho, joka on myöntänyt sinulle kyseisen luottokortin (yleensä pankkisi).

Yleensä nämä muutosperusteet on lueteltu Visa korttisi sopimusehdoissa, ja perusteet ovat useimmiten sekä kortinmyöntäjä- että tuotekohtaisia erovaisuuksien suhteen.

Muutos luottorajaan saattaa olla mahdollista tehdä pankkisi verkkopankissa, käymällä henkilökohtaisesti pankkisi konttorissa, soittamalla pankkisi puhelinpalveluun (tai Visa-asiakaspalveluun).

Yksityiskohtaiset tiedot siitä, miten voit tehdä tämän muutoksen, saat ottamalla yhteyttä korttisi myöntäneen tahon asiakaspalveluun.

Muita yleisiä syitä ottaa yhteyttä Visa asiakaspalvelu numeroihin

Yksi yleisistä syistä ottaa yhteyttä Visaan on se, että asiakas ei pysty maksamaan Visa-laskuaan.

Tällaisissa tapauksissa kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun mahdollisimman pian laskun saamisen jälkeen, jonka jälkeen mahdollisesti (kortin tyypistä riippuen) maksuohjelmaan voidaan tehdä minimilyhennyksen muutos tai maksusopimus.

Voit suunnitella VISA kortin kautta tapahtuvaa rahankäyttöäsi päivittäin joko soittamalla VISA asiakaspalveluun, tai käyttämällä pankkisi verkkopankin VISA-tapahtumakyselyä.

Mikäli ongelmasi liittyy siihen, että et muista VISA laskusi viitenumeroa tai maksun saajan tilinumeroa, voit tarkistaa ne vanhoista laskuistasi, sillä ne ovat korttitilikohtaisia, ja pysyvät samoina.

Jos olet puolestaan unohtanut korttisi PIN-numeron, saat uuden ottamalla yhteyden omaan, kortin myöntäneeseen pankkiisi, poikkeuksena Hypon VISA, johon voit tilata PIN-koodin myös suoraan Nets Oy:n Visaan liittyvästä asiakaspalvelusta.

Jos sinulla on muita korttisi liittyviä kiireellisiä asiakaspalvelu kyselyitä, tätä varten löytyy 24h avoimena oleva “Help Line“, puhelinnumerossa (09) 696 4696 kotimaassa, ja ulkomailta +358 9 696 4696.