Sofia Pankki

Sofia Pankki on vuonna 2008 perustettu suomalainen pankki, joka tarjoaa myös verkkopankki toiminnot.

Pankin toimintaan myönnettiin Finanssivalvonnan toimesta luottolaitostoimilupa vuonna 2008, mutta varsinaisesti pankin toiminta alkoi vuonna 2009 Tammikuussa, ja pankilla on oikeus lupien mukaisesti toimia suomalaisena talletuspankkina.

Pankki on myös Suomen talletussuojarahaston jäsen ja Sijoittajain korvausrahaston jäsen.

Osana pankin toimintaa sen verkkopankki alkoi myös toimia osana pankin palveluja alkuvuodesta 2009.

Pankin taustat ovat FIM Pankkiiriliikkeen toiminnassa, jonka perustajiin ja suurimpiin omistajiin kuulunut Seppo Sairanen oli Sofia Pankin toiminnan käynnistämisen taustalla ja myös pankin omistaja.

Sairanen myi vuonna 2007 FIM Groupin osakkeensa islantilaiselle Glitnir-pankille, joka avasi mahdollisuuden uuden pankkitoiminnan aloittamiseen, joka toteutui Sofia Pankin muodossa.

Talletustoiminnan ohella pankin keskeiseen osaamisalueeseen kuuluvat sijoitustoiminnan eri muodot Suomessa, johtuen pankin taustahenkilöiden kytköksistä Suomen finanssialan markkinoihin.

Sijoitustoiminnan suhteen Sofia pankilla on jäsenyys mm. NASDAQ OMX Helsingin ja Tukholman pörsseissä sekä First Northissa.

Lisäksi pankki on NASDAQ OMX ja Eurex-johdannaispörssien jäsen.

Sofian verkkopankki tarjoaa väylän hoitaa päivittäisiä pankkiasioitasi, ja voit laskujen maksamisen lisäksi mm. tehdä määräaikaistalletuksia ja rahasto- ja osakesijoituksia.

Voit aloittaa tiliin avaamiseen Sofiassa johtavan prosessin parhaiten käyttämällä firman virallisia nettisivuja osoitteessa sofia.fi, josta tilinavaamisprosessi on käyty läpi.