S-Pankki asiakaspalvelu

S-Pankki asiakaspalvelu toimii sekä puhelimitse että netin kautta palautelomakkeilla, kuin myös käymällä paikan päällä yhdessä pankin konttoreista.

Helpoin tapa ottaa yhteyttä pankin asiakaspalveluun on käyttää netin kautta tarjolla olevia yhteydenottotapoja, kuten verkkopankin viestijärjestelmä sekä virallisen nettisivuston palautelomakkeet.

Nettisivuston kautta, osoitteessa www.s-pankki.fi, on myös jo valmiiksi tehtyjä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka saattavat auttaa tyypillisissä kysymyksissä.

Nopein tapa saada vastaus yksityiskohtaisiin ongelmiin on kuitenkin useimmiten soittaminen pankin palvelunumeroihin, tai henkilökohtainen käyminen S-Pankin asiakaspalvelu- ja asiointipisteessä.

Asiakaspalvelupisteet, jotka sijaitsevat Prismoissa sekä suurimmissa Sokoksissa ja S-marketeissa, ovat täyden palvelun toimipisteitä, joissa kysymyksiin vastausten saamisen ohella voit hoitaa myös kaikki pankkiasiasi.

Asiointipisteissä (pienemmät S-marketit, Salet, Alepat, ABC-asemat ja Kodin Terrat) voi puolestaan hakea pankkitunnuksia ja kortteja, avata tilejä, kuin myös tehdä valtakirjoja S-Pankin lomakkeiden avulla.