Prepaid MasterCard Finland

Prepaid MasterCard Finland luottokortteja on Suomen markkinoilla tarjolla sekä Aktialta että Skrill (Moneybookers) yhtiöltä.

Prepaid luottokortit ovat yksi markkinoilla olevista vaihtoehdoista, jos luottotietosi eivät kelpaa perinteisen luottokortin saamiseen, jos sinulla ei ole työtuloja, tai sinulla ei ole riittävästi opintoviikkoja koossa opiskelija-luottokorttia varten.

Erona prepaid ja Debit maksukorttien välillä on se, että vaikka molemmat ovat käteismaksukortteja, jossa raha vähennetään saldostasi välittömästi, prepaidia ei ole liitetty pankkitiliisi, vaan sille pitää ladata rahat aina erikseen.

Tämä pankkitilistä erillisyys on erinomainen ominaisuus, jos kortti joutuu vääriin käsiin vaikkapa ulkomailla, sillä tappiosi maksimimäärä on tällöin rajoitettu korttiisi talletettuun summaan.

Kun olet hankkinut prepaid kortin ja ladannut rahaa sille, voit käyttää korttia kuin mitä tahansa muutakin MasterCard luottokorttia, vaikkapa verkkokaupoissa tai ravintoloissa.

Voit myös nostaa rahaa kortilta käteiseksi kotimaisilla ja ulkomaisilla pankkiautomaateilla, joista löytyy MasterCard tunnus.

Koska prepaid kortista ei löydy maksuaika- tai luotto-ominaisuutta, voit käyttää korttia ostoksiin vain siihen lataamasi rahasumman määrään saakka.

Aktia Prepaid MasterCard

Aktia Prepaid MasterCard Finland

Aktia toi oman prepaid MasterCard korttinsa Suomen markkinoille vuoden 2012 lopulla. Kortti toimii käytännössä reaaliaikaisena maksukorttina, jonka arvotilille voit ladata ennen käyttöä EUR 20 – 2 500 /vrk.

Arvotilille lataukset voit tehdä joka pankkitiliisi liitetyllä verkkopankilla, tai henkilökohtaisesti lähimmässä Aktian konttorissasi.

Rahanlatauksen jälkeen Aktian prepaid MasterCard toimii kuin mikä tahansa muukin MasterCard kortti, siten, että voit maksaa sillä ostoksesi sekä fyysisissä että nettikaupoissa, kuin myös nostaa käteistä automaateista, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (automaateista joista löytyy MasterCard logo).

Suosittuihin syihin ottaa prepaid MasterCard ovat…

  • maksukorttina verkko-ostoksiin luottotiedottomille ja työttömille,
  • pankkitilistä erillisenä maksukorttina mukaan ulkomaanmatkalle, sekä
  • rahanhallintakorttina perheen nuoremmille (vähintään 13 vuotta täyttäneille perheenjäsenille, kortin ostajan täytyy aina olla vähintään 18 vuotta).

Voit myös hankkia Aktian prepaid MasterCard kortin lahjakorttina.

Skrill (Moneybookers) Prepaid MasterCard

Skrill Prepaid MasterCard

Skrillin, joka on Moneybookers rahoitusyhtiön koko EU:n alueella toimiva brändi, tarjoama prepaid MasterCard kortti toimii reaaliaikaisena maksukorttina kaikkialla (kotimaassa ja ulkomailla, verkossa ja muualla) missä MasterCard kortteja hyväksytään.

Kortti on liitetty Skrill tiliisi pankkitilin sijasta, ja voit ladata rahaa kortille mm. Nordea Solosta, verkkopankkimaksuna, luottokorteilta, sekä maksusuorituksina muilta Skrill-käyttäjiltä.

Koska Skrillin prepaid kortin saaminen ei vaadi luottotietojen tarkistamista, se on huomattavasti helpompi saada maksukortiksi kuin perinteinen luottokortti.

Tämän saatavuuden helppouden vastapuolena on se, että korttiin ei ole liitetty maksuaika- tai luotto-ominaisuutta, vaan kaikki tekemäsi ostokset veloitetaan kortilta lataamistasi rahoista reaaliajassa.

Skrillin tarjoama prepaid kortti on nykyaikainen, sirullinen maksutapakortti, jonka kanssa maksaminen on yhtä turvallista kuin moderneilla luottokorteillakin.

Lisäksi, koska hankkimasi prepaid-kortin maksutapahtumat eivät näy pankkisi tiliotteella (vaan Skrillin e-lompakon historiatiedoissa), myös tietosuojasi ovat paremmassa tallessa.

Toisin kuin Aktian kortissa, Skrill prepaid MasterCard Finland kortissa ei ole enimmäis- tai vähimmäissaldoa.

Rajoja tosin löytyy maksimimaksuille ja -nostoille: EUR 1000 /päivä korttimaksuille (joko verkossa tai muualla), sekä EUR 250 /päivä käteisnostoille.